Kippen... Ziekten & aandoeningen 2022
search
  • Kippen... Ziekten & aandoeningen 2022
  • Kippen... Ziekten & aandoeningen 2022
  • Kippen... Ziekten & aandoeningen 2022

Kippen... Ziekten & aandoeningen 2022

€ 59,50
Inclusief belasting 1 to 3 dagen na ontvangst betaling

Compleet herziene & nieuwe uitgave

Aantal
Op voorraad

Praktische handleiding voor kippenliefhebbers ! Nieuwe & herziene uitgave 2022
De tekst werd door vier dierenartsen volledig herzien. Zo’n 20 pagina’s werden geheel vervangen en maar liefst 50 nieuwe zijn er toegevoegd.
Ook diverse foto’s zijn verwisseld door nog illustratievere, en er zijn zo’n 250 nieuwe opgenomen.
KIPPEN… ZIEKTEN & Aandoeningen (met 208 pagina’s A4 en ruim 750 foto’s) is een volledige vervanging van de voorloper en overtreft die op formidabele wijze.
Het is een volledig nieuw boek, niet alleen qua omvang, maar zeker qua informatie!

Weer een prachtig boek voor elke kippenliefhebber waarin de meeste kippenziekten en aandoeningen uitgebreid aan bod komen.

Samengesteld door Hans Ringnalda, in samenwerking met de dierenartsen Harry Arts,
Pieter Colla, Victoria Tüllmann, Robbert van Drie, Elena Groot, Teus Kreuger, en Elise Reuvers.
Met medewerking van Irene Borgman, Monique de Vrijer, Lieke Willems en Hanno Dijkhorst

208 pagina’s, full color, staand A4, gebonden in harde kaft, met ca. 750 foto’s.

Wie haalt het in z’n hoofd om een boek over kippenziekten te schrijven?

Uit reacties, met name op social media, over optredende gezondheidsproblemen
bij kippen, blijkt, dat liefhebbers de symptomen van veel ziekten niet kennen. Steeds weer kwamen en komen dezelfde problemen en vragen voorbij.
Dat geldt niet alleen voor complexere (door een dierenarts) te diagnosticeren aandoeningen, maar ook voor die, die eenvoudiger zelf zijn te herkennen.
In de meer dan 50 jaar actief fokken met kippen werd ook hij met tal van problemen geconfronteerd.
Dat bracht Hans Ringnalda op het idee om zo’n boek dan maar zelf te gaan maken…
Maar een boek over ziekten schrijven doe je als niet-dierenarts, ondanks jarenlange ervaring met kippen, niet zomaar even...
Daarom verzekerde hij zich van de hulp van de specialisten bij uitstek, de dierenartsen Harry Arts (NL), Pieter Colla (B) , Victoria Tüllmann (B), Robbert van Drie, Elena Groot, Teus Kreuger, en Elise Reuvers.

Voederfabrikant Havens uit Maashees verleende direct alle support.
Lieke Willems, verantwoordelijk voor de samenstelling van hobbydiervoeders bij Havens, schreef het hoofdstuk over voeders en Irene Borgman van “De Baroen” het hoofdstuk over natuurproducten als additieven. Ook uit de waardevolle bijdragen van Monique de Vrijer op Kippenforum, over wat te zien is aan kippenmest en over het dwangvoeren van zieke dieren, mocht worden geput.
De auteurs, afkomstig uit verschillende disciplines, hebben veterinaire kennis, kennis over voeding en praktische kennis uit de praktijk met tal van adviezen samengebracht.
Bijzonder is, dat na de oproep op social media om foto’s van specifieke aandoeningen, als reactie veel mensen spontaan de fraaiste foto’s van aandoeningen die bij hun kippen optraden, mailden.
De ene nog illustratiever dan de andere!
Uit die honderden foto’s moest een keuze worden gemaakt.

De circa honderd fotografen waarvan een of meerdere foto’s in dit boek zijn opgenomen zijn uiteraard in het colofon vermeld.
Dit boek is daardoor met recht een boek ván en vóór kippenliefhebbers!
Door de toenemende populariteit van de kip als huis- en hobbydier worden gezelschapsdierenartsen steeds vaker geconfronteerd met een zieke kip op het spreekuur.
De geneeskunde van hobbypluimvee maakt echter maar een klein deel uit van de studies voor dierenarts gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren.
De veterinaire zorg die door de eigenaren gevraagd wordt en het soort problemen die bij deze kippen worden gezien vergen een andere benadering dan in de bedrijfsmatige pluimveehouderij.
Dit boek is primair bedoeld voor fokkers en liefhebbers, mensen met slechts geringere aantallen kippen. De auteurs hebben getracht hen een zo eenvoudig mogelijk handvat te bieden.

Hen te helpen met het zoeken naar de mogelijke oorzaak van een probleem, hen op weg te helpen, te helpen met adviezen.
Enkele hoofdstukken zijn verdiept, waardoor dit boek ook voor gezelschapsdierenartsen, die niet zijn gespecialiseerd in pluimvee, en voor paraveterinairen een uitstekend hulpmiddel kan zijn.
In de vormgeving, maar ook door de humor met een knipoog, is de hand van Ringnalda weer duidelijk te herkennen.
Het uitgangspunt van de auteurs was een vraagbaak te maken voor iedere kippenliefhebber, een vraagbaak die beknopt en to the point moest zijn, maar bovenal: leesbaar!
En… daar is dit team specialisten volledig in geslaagd!


“Kippenziekten & aandoeningen” als initiatief van deze “wandelende encyclopedie” in onze liefhebberij is opnieuw een meesterwerk te noemen!
Een aanrader voor elke kippenliefhebber!

KIPZIEK2022

Datasheet

Jaar
2022
Druk
1e
Pagina's
208
Foto's
750+

Downloaden