De auteur heeft meerdere boeken op zijn naam staan die de kleindierhobby verrijken. In feite zijn het stuk voor stuk meesterwerken, om niet te spreken van kunstwerken!

De eerste druk van het Zijdehoenboek stamt uit 1984 (72 pagina’s). De tweede uit 2006 (128 pagina’s).
Inmiddels zijn die collectoritems geworden. De Engelse vertaling werd in 2010 uitgebracht (192 pagina’s). En deze derde druk, zo’n 2 cm dik, heeft maar liefst 240 pagina’s met meer dan 1.000 foto’s in kleur.

Ringnalda beschrijft in dit boek veel meer dan alleen wetenswaardigheden over Zijdehoenders!
Niet alleen de historie en de huidige stand wereldwijd van het ras zelf, maar ook ontwikkelingen in de hobby-pluimveeteelt worden uitgebreid beschreven.

Op de Facebooksite “Zijdehoenders” worden dagelijks praktijkproblemen door fokkers en liefhebbers aan de orde gesteld. De adviezen en oplossingen zijn als een rode draad in het boek verwerkt.

De vererving van rastypische eigenschappen komt aan bod en die van kenmerken die ook bij andere pluimveerassen voorkomen, zoals de vererving van kleuren, baard, kuif, voetbevedering, kam, kinlellen en van afwijkingen als een krom borstbeen, spreidpootjes bij kuikens en kromme snavels, oorzaken van afwijkingen en wat je kunt zien aan de kuikens. Mét in deze tijd een modern stukje goed te volgen aanschouwelijke genetica.

Zelfs kunst, het nutaspect en het verenigingsleven worden beschreven. Echt alles komt aan bod!
Een uniek boek, gestoeld op meer dan 50 jaar fok-ervaring, dat zeker niet alleen interessant is voor liefhebbers van Zijdehoenders, maar voor elke pluimveeliefhebber waardevolle informatie bevat!

Compleet, een leerboek ook, en daardoor een must voor elke serieuze kippenfokker, liefhebber en keurmeester!

ZIJDEHOENDERS & ZIJDEHOENKRIELEN
door J. Ringnalda

Niet geprint maar gedrukt (!) op gesatineerd (glanzend) papier, 240 pagina's in full color, staand A4 en gebonden in harde band.
Niet alleen info over Zijdehoenders, 'state of the art', maar .... véél véél meer !
Voor iedere serieuze kippenfokker, maar ook voor keurmeesters een echte must !

Een standaardwerk!
De oplage is beperkt. Exemplaren vonden al hun weg naar Nederland, Belgie, UK, Frankrijk, Italie, Spanje, Denemarken, Rusland, USA, Canada, South Africa tot Japan toe !
Zolang de voorraad strekt.
© 2019 Mipani - www.mipani.nl